LESAANBOD

Hieronder vind je informatie over de verschillende lessen die worden aangeboden in de dansstudio.


LESROOSTER                                CURSUSPRIJZEN                  INSCHRIJFFORMULIER

Danskriebels


Danskriebels is voor kinderen vanaf 3 jaar een leuke manier om zichzelf fysiek en muzikaal te ontwikkelen. Omdat elke les in een thema wordt gegeven, zoals bijvoorbeeld vakantie, sprookjes of jungle, wordt de fantasie van de peuter geprikkeld en worden de kinderen zich bewust van hun eigen bewegingsmogelijkheden.


De thema’s passen bij de belevingswereld van de jonge kinderen, er worden ook attributen en muziekinstrumentjes bij gebruikt.

Klassiek ballet kinderen/jeugd


Klassiek ballet is mogelijk vanaf 6 jaar. De balletlessen worden gegeven volgens het systeem van the Royal Academy of Dance. Dit systeem wordt in meer dan 70 landen gebruikt om leerlingen op te leiden in ballet.

In de lessen wordt aandacht besteed aan de technieken, alle aspecten van een balletles komen aan bod.


Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om naar een examen toe te werken en zo een diploma (en medaille) van de Royal Academy of Dance te behalen.

Pre-ballet


Bij Pre-primary en Primary in dans bereiden we de kinderen voor op de later aan te leren danstechnieken. Deze lessen zijn voor kinderen vanaf 5 jaar. 


In de vorm van een thema wordt er veel aandacht besteed aan de fysieke ontwikkeling, ritmiek en muzikaliteit en het inlevingsvermogen van de kinderen wordt vergroot. Dansgevoel, lichaamsbesef en ruimtegebruik worden gestimuleerd. Dit is een goede basis voor het latere dansen en ballet.

Jazz and More


Jazz & More is een combinatie van kracht, creativiteit, liefde voor mooie muziek en dans. De ene keer heeft het een heerlijke flow, soms is het lekker krachtig en de andere les is weer dynamischer of juist gevoelig.

Een super toffe les, waarin de kinderen verschillende dansstijlen kunnen ervaren. 

Klassiek ballet volwassenen


Klassiek ballet is een elegante dansstijl. Iedereen, oud of jong, ongeacht zijn lichaamsbouw of leeftijd kan deze dansstijl leren. Bij ballet leer je gevoel te krijgen voor een goede lichaamshouding en -vorm. Ballet is  een prettige manier om aan je houding en conditie te werken. Tijdens de lessen wordt er veel tijd besteed aan dansbeleving en techniek. Op een gedisciplineerde maar leuke manier wordt er hard gewerkt aan diverse technieken, passen, kracht en lenigheid.

Spitzenles en pre-point class


In de pre-point class bereidt je je voor op de spitzenles. In deze les ga je dansen op softpoints. Dit is een iets soepelere variant van spitzen. Je kunt bij deze schoenen nog niet op je tenen gaan staan, maar je voeten worden wel getraint voor het spitzenwerk.

In de spitzenles mag je dan echt op spitzen. In deze les leer je hoe je op de spitzen moet staan en ermee kan dansen.

Je mag alleen aan deze les deelnemen in overleg met de docent.


Deze lessen worden aangeboden door een gespecialeseerd docent

Modern-jazz


Moderne dansherken je aan natuurlijke ofwel organische bewegingen. Er zit heel veel 'flow'in deze stijl. je rolt over de vloer, zwaait je anrmen en bovenlijf rond en maakt grote sprongen. allemaal vloeiend en elkaar logisch opvolgend. In deze les maken we ook uitstapjes naar jazz oefeningen en korte combinaties. De muziek is heel divers, moderne piano muziek, folk en pop kan allemaal voorbijkomen. we gaan lekker hard werken in de lessen, zodat we mee kunnen doen aan allerlei events en projecten. 

Repertoire


Dit zijn lessen waarin je verschillende dansen uit de balletten leert. Zo komt Giselle, Coppelia, Paquita, Sleeping beauty, zwanenmeer en de notenkraker aan bod.

In deze lessen krijg je eerst oefeningen aan de barre en in het midden, ter voorbereiding van de dans uit het ballet, vervolgens leer je de variatie aan.

Character dans


In elk groot ballet zie je caracteredans. Dit is volksdans, maar dan aangepast naar ballet. Er worden dansen gedanst uit bijvoorbeeld rusland, hongarije, italië en oekraine. Bij deze dansstijl heb je schoenen met een hak aan en een lange rok tot over de knieën. Bekijk hieronder het filmpje voor een indruk.

Streetdance


Streetdance is een coole manier van dansen. De bewegingen die gemaakt worden zijn niet altijd moeilijk, maar wel altijd stoer. 
Streetdance doe je meestal op hiphop, R&B of rapmuziek. Het komt uit New York in Amerika. In de jaren '80 werd het steeds populairder. In die tijd werd het ook makkelijker om muziek buiten te draaien, omdat radio's steeds beter werden. Tegenwoordig zie je in bijna iedere videoclip streetdancers.

Dansmix kinderen/jongeren


Dansmix is een vorm van dansen waarbij verschillende dansvormen worden beoefend. De kinderen leren verschillende dansstijlen en technieken. De les bestaat uit verschillende oefeningen om de danstechniek te verbeteren en wordt altijd afgesloten met een danscombinatie.


(op dit moment is er een wachtlijst. Neem contact op voor meer informatie.)

unsplash