LESAANBOD

Hieronder vind je informatie over de verschillende lessen die worden aangeboden in de dansstudio.


LESROOSTER                                CURSUSPRIJZEN                  INSCHRIJFFORMULIER

Danskriebels


Danskriebels is voor kinderen vanaf 3 jaar een leuke manier om zichzelf fysiek en muzikaal te ontwikkelen. Omdat elke les in een thema wordt gegeven, zoals bijvoorbeeld vakantie, sprookjes of jungle, wordt de fantasie van de peuter geprikkeld en worden de kinderen zich bewust van hun eigen bewegingsmogelijkheden.


De thema’s passen bij de belevingswereld van de jonge kinderen, er worden ook attributen en muziekinstrumentjes bij gebruikt.

Klassiek ballet kinderen/jeugd


Klassiek ballet is mogelijk vanaf 6 jaar. De balletlessen worden gegeven volgens het systeem van the Royal Academy of Dance. Dit systeem wordt in meer dan 70 landen gebruikt om leerlingen op te leiden in ballet.

In de lessen wordt aandacht besteed aan de technieken, alle aspecten van een balletles komen aan bod.


Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om naar een examen toe te werken en zo een diploma (en medaille) van de Royal Academy of Dance te behalen.

Pre-primry en Primary in dans


Bij Pre-primary en Primary in dans bereiden we de kinderen voor op de later aan te leren danstechnieken. Deze lessen zijn voor kinderen vanaf 5 jaar. 


In de vorm van een thema wordt er veel aandacht besteed aan de fysieke ontwikkeling, ritmiek en muzikaliteit en het inlevingsvermogen van de kinderen wordt vergroot. Dansgevoel, lichaamsbesef en ruimtegebruik worden gestimuleerd. Dit is een goede basis voor het latere dansen en ballet.

Progressing ballet technique


PBT is een les gericht op het verbeteren van ballettechniek. Door oefeningen te doen op en van de grond, met en zonder bal, leer je hoe je je lichaam moet gebruiken tijdens het dansen. Door muscle memory verbetert je houding en techniek.


Een geweldige ondersteuning voor je balletlessen. 

Klassiek ballet volwassenen


Klassiek ballet is een elegante dansstijl. Iedereen, oud of jong, ongeacht zijn lichaamsbouw of leeftijd kan deze dansstijl leren. Bij ballet leer je gevoel te krijgen voor een goede lichaamshouding en -vorm. Ballet is  een prettige manier om aan je houding en conditie te werken. Tijdens de lessen wordt er veel tijd besteed aan dansbeleving en techniek. Op een gedisciplineerde maar leuke manier wordt er hard gewerkt aan diverse technieken, passen, kracht en lenigheid.

Spitzenles en pre-point class


In de pre-point class bereidt je je voor op de spitzenles. In deze les ga je dansen op softpoints. Dit is een iets soepelere variant van spitzen. Je kunt bij deze schoenen nog niet op je tenen gaan staan, maar je voeten worden wel getraint voor het spitzenwerk.

In de spitzenles mag je dan echt op spitzen. In deze les leer je hoe je op de spitzen moet staan en ermee kan dansen.

Je mag alleen aan deze les deelnemen in overleg met de docent.


Deze lessen worden aangeboden door een gespecialeseerd docent

Modern


Moderne dans is een expressieve dansvorm. Allerlei soorten muziek kunnen gebruikt worden. De muziek bepaalt hoe de dans eruit ziet; langzaam zonder te stoppen of snel met veel accenten.

In de lessen werk je aan spanning en ontspanning, ademhaling, dynamiek, ruimtegebruik en nog veel meer. In iedere les wordt gewerkt aan een stukje techniek, het uitvoeren van choreografieën en het aanspreken van de eigen creativiteit door middel van improvisatie. Het dansplezier staat daarbij natuurlijk voorop!

Repertoire


Dit zijn lessen waarin je verschillende dansen uit de balletten leert. Zo komt Giselle, Coppelia, Paquita, Sleeping beauty, zwanenmeer en de notenkraker aan bod.

In deze lessen krijg je eerst oefeningen aan de barre en in het midden, ter voorbereiding van de dans uit het ballet, vervolgens leer je de variatie aan.

Character dans


In elk groot ballet zie je caracteredans. Dit is volksdans, maar dan aangepast naar ballet. Er worden dansen gedanst uit bijvoorbeeld rusland, hongarije, italië en oekraine. Bij deze dansstijl heb je schoenen met een hak aan en een lange rok tot over de knieën. Bekijk hieronder het filmpje voor een indruk.

Dansmix kinderen/jongeren


Dansmix is een vorm van dansen waarbij verschillende dansvormen worden beoefend. De kinderen leren verschillende dansstijlen en technieken. De les bestaat uit verschillende oefeningen om de danstechniek te verbeteren en wordt altijd afgesloten met een danscombinatie.


(op dit moment is er een wachtlijst. Neem contact op voor meer informatie.)

© 2018 Ballet en Dansstudio Loes | alle rechten voorbehouden | privacy statement | contact |