DOCENTEN


LOES VERSCHUREN-IMKER

Directrice en

Ballet / pre-ballet / kinderdans / modern-jazz

Loes RAD geregistreerd docent, danst al vanaf haar 4, het is haar grote passie. Zij volgde de RAD-gradesopleiding vanaf pre-primary tot en met grade 8. Daarna heeft ze de vocational examens van de RAD behaald tot en met advanced 1. Na haar opleiding 'Certificate in Ballet Teaching Studies' bij de RAD te hebben behaald, heeft ze Ballet en Dansstudio Loes opgericht. Op deze manier kan zij haar passie voor dans delen met haar leerlingen, jong en oud.


Naast haar opleiding tot dansdocent bij de RAD heeft loes ook twee cursussen afgerond tot yoga instructrice (power- en vinyassa yoga) en twee opleidingen als docent voor basis- en middelbaar onderwijs. Hierdoor heeft zij ervaring met lesgeven in alle leeftijden, het pedagogische aspect van lesgeven en klassenmanagement.


7 jaar na de opening van de studio in Deurne was het tijd voor uitbreiding. Loes heeft in 2022 balletstudio Brandevoort overgenomen en is hier met veel passie verder gegaan met les geven. Sinds 2023 heeft ze ook balletstudio Johanna vd Berge in Beek en Donk overgenomen, dit is haar oude balletstudio, waar ze alles heeft geleerd. LINDA

Pre-ballet / modern-jazz

Linda is dansdocent modern-jazz en pre-ballet. Momenteel is zij bezig met de dans docentenopleiding in Tilburg. Zij geeft op dit moment de lessen modern-jazz in Deurne, maar zal vanaf september de kinderlessen op zaterdagen gaan overnemen. 

Linda is onlangs geslaagd voor haar ballet examen en is nu bezig met haar beroepsexamens bij de Royal Academy of Dance. 

ROSA

onderwijsassistent

Rosa danst al sinds vele jaren bij Ballet en Dansstudio Loes en heeft al 3 balletexamens afgerond. Sinds lesjaar 2022-2023 helpt ze mee in onze lessen voor de allerkleinste. Ze is gepassioneerd in ballet en vindt het werken met kinderen heel erg leuk. Een goede ondersteuning voor de balletdocent, zodat die zich volledig op de les kunnen concentreren en Rosa kan helpen in het praktische gedeelte van de les. 

ANNETTE

Ballet / modern-jazz

Annette heeft zich aan dansacademie Artez gespecialiseerd in ballet, modern en jazz.


Na deze opleiding heeft ze een tweede bachelor in dans gedaan aan Laban Londen. Hier heeft ze zich verder verdiept in ballet, moderne en hedendaagse dansstijlen en bewegingsanalyse.


Annette heeft sinds haar studie heel veel gedanst, lesgegeven aan verschillende leeftijden en choreografieën gemaakt voor jonge danstalenten. Daarnaast heeft zij ook enige kennis van het systeem van de Royal Academy of Dance, waardoor de lessen die zij en Loes geven elkaar kunnen ondersteunen.

KIM

Ballet / modern-jazz / kinderdans 

Kim haar wiegje stond in de balletschool van haar ouders in Turnhout, waar op 5-jarige leeftijd haar klassieke balletopleiding al begon. De Koninklijke Balletschool van Antwerpen heet haar welkom als zij 9 jaar is. Daar ontdekt zij haar passie voor moderne dans en op haar 15elaat zij zich daarin bijscholen aan de Kunsthumaniora van Gent.


Om zich verder te bekwamen in het lesgeven studeert zij pedagogie aan het Hoger Instituut voor Dans, een afdeling van het Antwerpse Conservatorium. Tijdens haar studie begint Kim al met lesgeven aan de allerkleinsten en op haar 15eschrijft zij al eigen choreografieën. Vanaf haar 18egeeft zij les in moderne dans, dansexpressie, klassiek- en jazzballet.


Kim heeft meegewerkt aan talloze dansvoorstellingen en wenst haar enthousiasme en passie voor dansen over te brengen op anderen. Zij is in staat om aangeboren talent in een vroeg stadium te herkennen en verder te ontwikkelen, waarbij het genieten van beweging centraal staat. Zo komen bewust en onbewust verkregen vaardigheden op alle niveaus goed tot hun recht en streeft zij naar het dansen met expressie en plezier vanuit het hart.

MINOUCHE

Ballet

Minouche is een RAD geregistreerd docent. Ballet is haar met de paplepel ingegoten. Zij trede in de voetsporen van haar moeder, die ook balletlessen gaf. 


Op haar 19e, is zij met haar eigen balletschool begonnen en tevens begonnen met haar pedagogie opleiding in Londen bij de Royal Academy of Dance. 


Haar eigen dansstudio heeft ze inmiddels niet meer, maar al vele jaren is zij stafdocent bij De Wiele.

Loes en Minouche werken enorm veel samen binnen deze twee organisaties. Vanaf september 2023 zal Minouche voor ons lessen gaan verzorgen op onze locatie in Beek en Donk. Zij zal daar de advanced studenten onder haar hoede nemen. 


STAFANIE

Balletd / pre-ballet

Stefanie danst al vele jaren bij balletstudio Johanna van den Berge en heeft al haar balletexamens behaald t/m advanced 1. Sinds lesjaar 2022-2023 geeft zij les aan de leerlingen van pre-ballet tot en met intermediate foundation. Dit doet zij met heel veel passie en plezier. Zelf volgt zij nog steeds lessen in ballet en ontwikkeld zij zich nog steeds.