De Royal Academy of Dance (RAD) werd in 1920 opgericht met maar één doel: het verhogen van de normen voor dansonderwijs in het VK. 100 jaar later staat uitmuntendheid in dansonderwijs nog steeds centraal in alles wat ze doen. Tegenwoordig is de RAD een toonaangevende dans-, onderwijs- en trainingsorganisatie, met dansleraren en studenten in 85 landen, die de kunst- en culturele gemeenschappen van de wereld verrijkt. Van driejarigen tot 93-jarigen gelooft de RAD in de transformerende kracht van dans om onze gezondheid en geluk te verbeteren.


RAD visie:

  • De stem van expertise zijn, wereldwijd erkend als leider in dans, onderwijs en training.
  • Iedereen is welkom, met het geloof in de kracht van dans om levens te transformeren, en de waarde van een divers personeelsbestand en gemeenschap.
  • In-stap zijn, samenwerken om onze visie te realiseren.
  • Gechoreografeerd om te leveren, met de juiste mensen en processen om onze doelstellingen te realiseren. 


RAD-missie

Om de wereld te inspireren om te dansen.

Wat maakt de RAD bijzonder? De RAD is opgericht in 1920 door een groep vooraanstaande dansprofessionals die de toonaangevende balletstijlen van die periode vertegenwoordigen met als doel de standaarden van dansonderwijs te verbeteren, aanvankelijk in het VK. Ballet en de standaard van hoe het wordt onderwezen, zullen altijd centraal staan ​​in wat we doen. Van Bangkok tot Brighton, van Sydney tot Swaziland, de RAD heeft studenten over de hele wereld in staat gesteld om te leren dansen via een gevestigde methode en, heel belangrijk, een getrainde leraar! Letterlijk, we leren de wereld al 100 jaar dansen.
RAD Registered Teachers staan ​​bekend om hun toewijding en expertise. Als RAD RTS ben ik een geregistreerde dansleraar bij een erkende beroepsorganisatie, verplicht om een ​​strikte beroepscode te volgen en mijn vaardigheden en kennis up-to-date te houden door middel van een programma voor permanente professionele ontwikkeling. Ik ben getraind om een ​​zorgvuldig gestructureerde syllabus te volgen die leuk en veilig is, waardoor studenten stapsgewijs vooruitgang kunnen boeken, en zo kom ik in aanmerking om studenten in te schrijven voor examens.
Waarom is het belangrijk om examens te doen?

  • Examens zijn een kans voor studenten om op te treden voor een examinator en hun voortgang te vieren.
  • Ze zijn een doel om naar toe te werken, naast andere dansdoelen.
  • Ze zijn een wereldwijd erkende kwalificatie. 
Hoe ondersteunt de RAD de ontwikkeling van mijn kind als danser? We weten dat de term 'danser' voor verschillende mensen heel verschillende dingen kan betekenen. Of uw kind nu één keer per week ballet volgt voor de lol (en alle andere voordelen die balletlessen kunnen opleveren) of als ze hun zinnen hebben gezet op een carrière als danser, de RAD kan een hoogwaardige leerervaring bieden voor alle leeftijden en niveaus. Van docenten van wereldklasse voor de deur, een gerenommeerd balletsyllabus, lokale workshops en masterclasses, wedstrijden en dansuitdagingen, er is voor elk wat wils.